Voortgezet onderwijs

Huiswerkbegeleiding en agendaplanning

Als uw kind van de basisschool naar het voortgezet onderwijs gaat, kan dat soms een hele omschakeling zijn. Op het voortgezet onderwijs wordt er van een kind meer verantwoordelijkheid verwacht en kan het zijn dat het moeite heeft met plannen. Bij Karos Studiehulp kunnen we uw kind helpen met het leren plannen van het huiswerk. Agendaplanning is de eerste stap. Plannen van het huiswerk, vooral werken naar de toets, in de agenda van uw kind helpt bij het aanbrengen van structuur, waardoor uw kind beter inzicht krijgt en leert prioriteiten te stellen.

Daarnaast kunnen we bij Karos Studiehulp inhoudelijk helpen bij het maken en leren van huiswerk voor de verschillende vakken in het voortegezet onderwijs.

Uitleg bij de vakken

Op het voortgezet onderwijs is de uitleg bij de verschillende vakken soms niet voldoende. Dan kan het zijn dat uw kind extra uitleg nodig heeft. Ook kan het zijn dat de methode die op het voortgezet onderwijs aangeboden wordt voor uw kind niet helemaal toereikend is. Karos Studiehulp kan dan helpen om uw kind een beter resultaat te laten behalen door het aanbieden van een andere methode.

Karos Studiehulp kan ondersteuning bieden bij de talen, economie en wereldorientatie (geschiedenis, maatschappijleer).

Examentraningen

Bij Karos Studiehulp kunnen we uw kind ondersteunen en helpen bij de voorbereidingen op een examen. Wij hebben ervaring met examentrainingen voor VMBO K-T-G, HAVO en de PABO. Voor meer informatie over examentrainingen en wat we voor uw kind kunnen betekenen kunt u contact opnemen met Karos Studiehulp